Header Ads

"YA SAYA YANG SALAH"-REFLEKSI DIRI

Assalamualaikum w.b.t

Mengakui kesalahan yang kita lakukan.Masa untuk berubah

SENTIASA BELAJAR MENGAKUI KESALAHAN
Sebelum tutup lampu!Sentiasa mengakui kesalahan diri sendiri.Dan jangan cuba untuk mencari dan letakkan kesalahan kepada orang lain.Kadangkala inilah putaran kehidupan yang sememangnya kita patut dan perlu amalkan.Sebab mengalah itu bukan bererti kita tewas.Mengaku kalah jika sememangnya itu adalah kesalahan yang salah.Ramai sahaja yang berusaha menegakkan benang yang basah,sedangkan pada hakikatnya terang benderang perbuatan ataupun kenyataannya itu salah.Kita sememangnya ego untuk mempertahankan diri masing-masing sehinggakan yang benar itu dikatakan salah,yang baik itu dikatakan sesat.Adakah itu adat resam yang patut kita amalkan?Tepuk dada tanya selesa.Padam lampu.9 comments:

 1. setuju dik, mengalah bukan erti kita kalah... :)

  kekadang shoutbusuk tu gitu le, meragam..

  ReplyDelete
 2. Thanks Wan..setuju sangat-sangat..Bukan senang nak mengaku kesalahan sendirkan..yang selalu kita nampak kesalahan orang lain..Hmmm..

  ReplyDelete
 3. Tak ada add yang menatik nak klik-klik..Bluebirds only..lain kali ya..

  ReplyDelete
 4. sukar nak gambarkan kata-kata menurut kata ustaz bagus tau klu kita buat solat taubat kalau rasa diri ada buat salah atau kita ada fikir kita sakitkan hati orang sama ada sengaja atau tak.segelah buat solat tu :)

  selamat hari raya admin

  ReplyDelete
 5. melebihkan pandangan dan penelitian terhadap orang lain tanpak merefleksi kepada diri menutup pandangan kita dari menilai kejauhan diri.

  ReplyDelete
 6. Hanya org2 yg kuat yg mampu mengakui kesilapannya...

  ReplyDelete
 7. Orang yang sentiasa megakui akan kesilapannya adalah orang yang sentiasa mempunyai kekuatan dalam dirinya ..Nice sharing Ikhwan

  ReplyDelete