Header Ads

LIN DAN KALAHKAN DATUK LEE CHONG WEI [SUKAN ASIA INCHEON 2014]

Assalamualaikum w.b.t



Hari ini mungkin menjadi tumpuan kepada seluruh rakyat Malaysia menyaksikan perlawanan tradisi diantara Datuk Lee chong Wei menentang sekutu utamanya Lin dan.Termasuk juga aku,salah seorang peminat badminton sentiasa mengikuti perkembangan skuad badminton negara.Tapi nasib tidak menyebelahi Datuk Lee chong wei apabila tumbang kepada Lin dan dalam tiga game.Sedikit kecewa dengan kekalahan ini,apa-apa pun tahniah diucapkan dengan Datuk lee Chong wei kerana pada aku telah memberi saingan yang terbaik.Bak kata pepatah adat permainan berkalah menang.

Datuk Lee Chong Wei kalah kepada lin dan dengan keputusan 20-22,21-12 dan 9-21.Mungkin selepas ini pihak BAM perlu mencari pengganti kepada Datuk Lee Chong wei.Ini adalah satu suara pendapat daripada seorang peminat sukan badminton.Akhirnya,selamat meneruskan perjuangan kepada semua atlit-atlit negara dalam misi mendapatkan 8 pingat emas.

10 comments:

  1. Yups, memang patut dari dulu BAM mencari pengganti DLCW. Kesian dia, bagi bagilah dia bersara pula..

    Err, ''..apabila tumpang..'' baca dia ''apabila tumbang'' kan?

    ReplyDelete
  2. eh, first time dengar awak cerita pasal sukan. hahahaha....

    ReplyDelete
  3. agak sedih di situ..tapi kena akur ... all the DLCW..

    ReplyDelete
  4. Asalamualaikum..semangat sukan ..tak apa kalah dan menang adat bertanding. Perasaan kecewa tak mustahil mesti ada...

    ReplyDelete
  5. Malaysia need more LCW. Kalau tak dia makin stress. Some more, dia dah terlalu expose. Semua orang dah tau teknik yang digunakan..dah tak ada rahsia lagi..

    ReplyDelete
  6. Salam ziarah =)

    Saya dah follow blog awak...sudi-sudikanlah follow blog saya pula ya :)

    http://seronoknyermelukis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. DLCW ni sepatutnya dah boleh dimartabatkan sebagai pelatih... bila kalah sewaktu sudah di kemuncak, susahlah... kesian dia. Malaysia perlu perbnykan lagi bakat2 yg berpotensi kan...

    ReplyDelete
  8. Sokong abg KK tu DLCW patut jadi jurulatih. Beliau kena perturun segala ilmu dan tips yang beliau amalkan kepada pelapis baru ^_^

    ReplyDelete
  9. aduhai... den tak mnat lah sukan-sukan ni... tanya pasal movie boleh, tanya sukan, fail. hahaha

    ReplyDelete