CARA INSTALL WHATSAPP PADA TABLET

Assalamualaikum w.b.t


CARA INSTALL WHATSAPP PADA TABLET
CARA INSTALL WHATSAPP PADA TABLET 

Setelah mencuba beberapa hari akhirnya dapat juga aku install whatsapp pada tablet cap ayam aku ni. Jadi untuk mereka-mereka yang belum mengetahui tutorial install whatsapp dalam tablet korang bolehlah cuba cara ini. Mungkin boleh digunakan untuk semua jenis tablet (kecuali brand Apple). Cara ini langsung tidak menggunakan perkhidmatan playstore yang ada dalam handset korang semua. Kerana whatsapp dicipta khas untuk smartphone sahaja.

1] Langkah pertama pergi ke Setting > Security > [Tick] unknown sources
2] Download file Whatsapp di Whatsapp apk.
3] Install file yang di download dan tunggu sehingga proses installation selesai. 

Credit to :Here

4] Langkah seterusnya seperti biasa masukkan nombor telefon korang. Verify code diminta. Boleh ambik code daripada mesej yang dihantar oleh pihak whatsapp ke nombor telefon korang.[ Mungkin sesama langkah ini korang diminta untuk install file whatsapp yang lateset. Terima dan Install sahaja]
5] Selesai.Jadi korang boleh miliki Whatsapp pada tablet korang semua.Selamat mencuba!

Mungkin ada yang tertanya, macam mana nak simpan nombor phone sedangkan simcard tiada dalam tablet. Korang tak perlu bimbang sebab semua nombor phone boleh disimpan menggunakan email korang semua!
CARA INSTALL WHATSAPP PADA TABLET CARA INSTALL WHATSAPP PADA TABLET Reviewed by ikhwan yusuff on 16:15:00 Rating: 5

18 comments:

  1. ooo mcm tu..tapi jie xde table..haha

    ReplyDelete
  2. Whatssap ni mmg sgt2 berguna.. Info yg bermanfaat Ikhwan.. :)

    ReplyDelete
  3. nanti tlg buatkan utk I okay.. hehe.. :DD

    ReplyDelete
  4. owh.. macam tu.. xde tablet lagi..

    ReplyDelete
  5. bagus2.. kalau yang masih mencari2 cara nak install, mst dpt info berguna kat sini...

    ReplyDelete
  6. Dulu ada pakaitablet, sekarang tidak lagi..hanya kepada smartphone sahaja

    ReplyDelete
  7. salam encik..saya pengguna tablet samsung tab 3..masalah sy..whatsapp xleh guna lg...sy try ikut guide line encik ni..tp x berjaya...camne ye

    ReplyDelete
  8. boleh cuba nnt dekat Tab Bonde... tq info...

    ReplyDelete
  9. Saya dah install ikut cara encik bagi tu tapi dia sangkut suruh adjust time... saya dah adjust n tgk betul dah tapi xleh jgk bukak... bila saya undo dia akan naik sepintas lalu sebelum close tu screen yang nak masukkan no phone tu... mcm mn nak wat yerr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok biasanya klau kes ni, akan ad satu noti yg srh awak update.. ad dapat tak noti???

      Delete
  10. Terima kasih, sangat membbantu utk panduan instalasi

    ReplyDelete
  11. Salam bro..kawan pn serupa mcm bro Zamlak..xde noti pn.cmne bro?

    ReplyDelete
  12. Bagaimana pulak caranya kalau saya dah truninstall whatsapp lama?

    ReplyDelete
  13. Bagaimana pulak caranya kalau saya dah truninstall whatsapp lama?

    ReplyDelete
  14. macamana nak install whatapp yg memg dh tulis kat playstore not compatible ye,,
    asyik suruh adjust time tp xboleh jugak, sy uninstall ..
    bila nak install balik, tulis not compatible..

    ReplyDelete