Header Ads

DOWNLOAD OpenOffice UNTUK PC

Assalamualaikum w.b.t



Sedikit perkongsian dengan korang semua. Dah pernah guna OpenOffice?? OpenOffice merupakan satu software yang diciptakan khas macam Microsoft Office. Yang bezanya openoffice merupakan 'free software'. Jadi korang tak payah susah-susah nak cari keywords dan patch. Sekarang aku cuba beralih menggunakan OpenOffice ini. Sebab? Ianya mudah dan senang nak cari. Sebelum ini aku dah cuba bedah google nak cari patch Microsoft aku yang dah expired. Malangnya sampai sekarang tak jumpa. Dah guna semua 'cadangan' blog-blog hacker bagi tapi masih tak menjadi. Jadi rasanya tak salah untuk aku cuba berjinak-jinak dengan OpenOffice.



OpenOffice juga mempunyai mengisi serupa dengan Microsoft. Words, excel , power point, etc. Tapi namanya lain sikit. Dalam OpenOffice untuk Words=Text document , excel= Spreadsheet , powerpoint= presentation. Features juga mempunyai banyak persamaan. Jadi untuk sesiapa yang ada masalah dengan MO bolehlah cuba berpindah menggunakan OpenOffice. Boleh download kat bawah!






2 comments:

  1. Open Office ni menarik pada fungsi Text Document dia dan Spreadsheet je. Function macam Presentation dia, ramai orang tak berminat. Sebab ada setengah pendapat katanya, tak berapa cantik macam kat dalam PowerPoint. Tapi tak kisahlah, Open Office ni free, tak macam Microsoft Office yang kena beli untuk dapatkan license dia.

    ReplyDelete
  2. Kalau documents yang kita buat guna Microsoft Office, boleh baca di OpenOffice tak?

    ReplyDelete

Powered by Blogger.