Header Ads

ART WORK BY IKHWAN YUSUFF [PART 1]

Assalamualaikum w.b.t



IY art

Bila mood study kelaut, terfikir nak buat sesuatu yang meringan otak untuk berfikir. Adakalanya, bab-bab study kena letak tepi dulu untuk memberi ruang kepada otak untuk berehat setelah berpenat lelah membanting keringat untuk berfikir. Itulah aku. Prinsip aku senang, mood study kelaut carilah sesuatu perkara yang aku suka. Kalau memang takde idea langsung; the good decision is taking a sleep. Settle.

IY art


Jadi, hari ini terhasillah art yang merapu ciptaan aku sendiri. Walaupun tak berbakat, melukis adalah salah satu hobi aku. Tapi sejak masuk alam universiti hobi ni kian terpinggir. Dulu time sekolah rendah selalu juga dapat nombor satu bilamana pihak sekolah menganjurkan pertandingan melukis poster. Tapi setakat juara kampung jelah. Bagi aku sendiri, melukis salah satu medium untuk korang meluahkan permasalahan dalam hidup. Luahkan dalam bentuk sebuah lukisan. 

19 comments:

  1. Cantik. Untung orang yg ada bakat melukis.
    Salam Aidiladha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ke cantik.. Ni lukisan merapu sis..

      Mmg saya stuju org yg ad bakat melukis beruntung.. Blh buat income sampingan.. Ap yg pnting guna anugerah pemberian Allah ini ke jalan kebaikkan..

      Delete
  2. cantik hasilnya.. kak aiza kalau suruh melukis memang ke laut la.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. trima kasih kak... Saya pon kelaut jgk kak..hihihihihihh

      Delete
    2. masalahnya ikhwan ke laut cantik je.. kak aiza kalau ke laut tak jadi lukisan la jawabnya.. hehe..

      Delete
  3. Wahhh... berbakat rupanya tuan blog ni... tahniah.. cantik... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takdelah berbakat sangat En.Khir.... hihihih terima kasih..

      Delete
  4. Kreatif, cantik lukisan awak, Ikhwan :-)

    ReplyDelete
  5. wah kreatifnya, ia satu bakat semulajadi yang dikurniakan kepada insan2 istimewa, salam aidila adha dari kak ana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. salam aidiladha kak...

      Delete
  6. Siyesly kreatif... ^^
    Semoga terus mengembangkan bakat and kelebihan yang ada.. :)
    And tahniah dapat no 1.. Hehehe

    ReplyDelete
  7. Wah, cantik la Ikhwan... Kreatifnya ^-^

    ReplyDelete
  8. Wah, ada talent nih! Bagus juga time nak relakskan otak lukis2 begini :)

    ReplyDelete
  9. Untuk colouring tu Ikhwan guna colour apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo.. tu saya guna swams colored pencils kak.... nampak style mcm guna crayon sbb colour dia licin2 gitu..

      Delete
  10. comel je tangok lukisan awak ikhwan. saya pun suka melukis, tapi x jadi hobi la.

    ReplyDelete