KURUS DENGAN DIET ATKINS

Assalamualaikum w.b.t


Sebelum ini aku pernah menulis mengenai Diet Atkins Fasa 1 (Induction). Diet Atkins merupakan diet dimana pengambilan karbohidrat dihadkan dalam pemakanan harian. Mungkin ada yang risau, pengamalan diet Atkins ini akan menjejaskan kesihatan dan bahaya. Pelbagai teori diet telah wujud pada masa kini, tapi untuk mereka yang mengalami masalah berat yang berlebihan diet Atkins ini antara diet yang sesuai. Tapi sebelum membuat keputusan untuk mengamalkan diet ini, pasti badan anda berada dalam keadaan sihat dan tidak memiliki mana-mana penyakit kronik.



KURUS DENGAN DIET ATKINS

Diet ini sesuai untuk sesiapa sahaja KECUALI mereka yang mempunyai masalah pesakit buah pinggang, Ibu Menyusu dan Ibu Mengandung. Selain itu mereka yang mempunyai penyakit darah tinggi yang serius juga ditegah mengamalkan diet Atkins. Jadi untuk mereka-mereka yang rasanya "berkemampuan" untuk mengamalkan diet Atkins bolehlah terus minat korang hinggalah mendapat berat badan yang ideal. Sekarang, selain daripada membaca artikel berkaitan pada mana-mana blog, dapatkan lebih maklumat mengenai Diet Atkins ini dengan cara mendapatkan EBOOK Teknik Kurus Dengan Diet Atkins.

KURUS DENGAN DIET ATKINS KURUS DENGAN DIET ATKINS Reviewed by ikhwan yusuff on 00:14:00 Rating: 5

33 comments:

  1. Selalu dengar juga pasal diet Atkins ni. Tapi, tak pernah lagilah nak cuba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah dah kurus kot sbb tu tak cuba.. hihihihiihh

      Delete
  2. Tak pernah lagi cuba cara Atkins ni... tapi kawan saya dok canang cara ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehlah mencuba bila rasa diri dan bersedia.... mmg ramai yg ddk canang diet ni kan sebabnya kosnya tidaklah mahal...

      Delete
  3. Ramai juga org kata diet ni brkesan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg berkesan tapi mmg mental kena lali dari godaan makan.. hihihihi

      Delete
  4. Bunda pun sama, pernah dengar tapi tak pernah cuba lagi...

    Salam hujung minggu dari Bunda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam hujung minggu Bunda... Mmg diet ni antara yg jadi pilihan rakyat Malaysia...

      Delete
  5. Ramai juga kenalan akak yg amalkan diet ni. Selain ebook, ada kelab/page utk diet atkins di FB yg kita boleh join.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu akak... Dalam teknologi sekrg mcm boleh buatkan.. Group FB, wasep etc..

      Delete
  6. Sebelum habis cuti hari tu, Ikhwan ada cuba nak buat induction phase kan? Ok tak? Dah naik kampus balik senang ke nak beratkins sebab banyak meals kita kena prepare sendiri kan,...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kak... Oklah sekarang seluar jeans dh mula longgar.... adalah perubahan... tu pon saya skip2 jugak kak.. Cuma sekarang saya cukup makan nasi sekali sehari....

      Delete
    2. Kat kampus pon ada2 lebih senang kak.. Kalau ddk rumah nak2 mak sedia makan favorite mahu xlahapkan.. Klau kat sini cuma makan ayam dan sayur jelah...

      Delete
  7. Saya xboleh dgn diet nim pening. Kawan buat menjadi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada org mmg xleh guna diet yg xsesuai dengan kondisi badan...

      Delete
  8. singgah ya... saya pun mau kurus... good info...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehlah try diet ni.... InshaaAllah berhasil..

      Delete
  9. thanks info,... baru tau, selama ni kenal rowan ATKINson jer... hehehhehe

    ReplyDelete
  10. pernah dengar dan baca tapi kak ana belum pernah mencubanya, semoga sukses buat yang mengamalkannya, in shaa allah.

    ReplyDelete
  11. Entri produk diet ..Etuza agak ketinggalan hal produk diet ni. Etuza selalu guna win tea dan lactos ja ikhwan .semoga..ada rezeki ya..promot benda yang baik ..

    ReplyDelete
  12. Biasa dengar pasal diet Atkins nie... All da best buat yang sedang berdiet dan akan berdiet. Hehe ^^

    ReplyDelete
  13. Teringat member ofis yg buat diet atkins, bertahan seminggu je. Lepas tu kelaut. Hehe

    ReplyDelete
  14. DA ni bagus, cuma semangat kena kental lah. Heheh :D

    ReplyDelete
  15. Kak aiza pernah amalkan diet Atkins masa ambil produk SD2.. Untuk jangkamasa pendek terutamanya jika obesiti ok.. Tapi untuk jangkamasa panjang perlu sesuaikan mengikut piramid makanan..

    ReplyDelete
  16. hiiii dtg melawat....dan follow serta klik iklan..hihihih saya dah try diet atkin dah mmg napak hasil yer dari 70kg ke 60 kg skrg ni...dan skrg dah stop atkin n maintain kan jer

    ReplyDelete
  17. Huhu..atkin ni pernah tgk kwn buat tp xtahan godaan tu..puasa lagi senang bg akak..haha pahala pun dpt..tp niat kena betul...kikiki..puasa nak kurus je mmg dpt kurus jela. Pahala belum tentu..kiki wallahualam...

    ReplyDelete
  18. banyak pilihan cara untuk berdiet.. pilih yang terbaik dan ikut kemampuan badan..

    ReplyDelete
  19. Setakatnya masih kurus hihii... tapi, info yg sgt bagus utk mereka yg bercita2 utk kurus.

    ReplyDelete
  20. kawan di opis mmg amalkan DA ni..ternyata berkesan, bila nak try belum cukup kekuatan huhuh

    ReplyDelete