Header Ads

CARA NAK BUANG WAJAM ADS


Assalamualaikum w.b.t

CARA NAK BUANG WAJAM ADS
CARA NAK BUANG WAJAM ADS


Sebelum ni aku ada publish satu entri berkaitan virus wajam. Sebelum itu, sedikit pencerahan mengenai wajam. Ia merupakan "adware" dimana laptop / computer korang diserang dengan annoying iklan yang sibuk berterbangan kat korang punya desktop. Jadi seperti yang dijanjikan kali ini aku nak share cara bagaimana nak buang iklan-iklan wajam sekali dengan kawan-kawan si Wajam ni.

Pertama sekali korang pergi ke control panel -> programs and features -> Uninstall a program. Kat sini cari mana-mana program yang berkaitan dengan wajam.


cc: malwaretips.com

Seterusnya bila dah siap uninstall korang download AdwCleaner. Tujuannya untuk pastikan wajam ni betul-betul bersih. Sebabnya bila aku try uninstall di control panel, bila restart/shut down si wajam ni tetap ada. Jadi bila gunakan adwcleaner ni semuanya bersih. [Download ADWCLEANER

Macam mana nak guna adwcleaner ni korang boleh follow tutorial ni : Remove Wajam Ads (Virus removal guide). Sekian. 

6 comments:

  1. Akak ingatkan wajah..rupanya wajam..haha

    ReplyDelete
  2. Nice sharing IK. Tak pernah lak tahu sebelum ni

    ReplyDelete
  3. virus kan.jika format jangan lupa nacup photo nan67

    ReplyDelete
  4. Jenuh jugak nak halau si wajam ni ye :)

    ReplyDelete
  5. mcm2 nama virus skrg ni..terima kasih share..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.