Header Ads

JANA PENDAPATAN DENGAN lynk[dot]my


Assalamualaikum w.b.t

JANA PENDAPATAN DENGAN lynk[dot]com
JANA PENDAPATAN DENGAN lynk[dot]com

Jana pendapatan dengan lyn[dot]com. Pertamanya terima kasih  kat kak Farrah sebab introduce benda alah ni. Seriously, aku langsung tak tahu kewujudan laman lynk[dot]com ni sehinggalah diberitahu oleh Kak Farrah. Sebelum tu aku ada drop satu komen dekat blog beliau pasal 8share. Kisahnya, amount yang aku kumpul kat akaun 8share aku dah dekat RM90. Jadi, dengan gembiranya aku minta untuk cashout amount tu. Setelah beberapa minggu tunggu dengan penuh harapan pihak 8share claim aku lakukan 'jenayah' fraud

Jadi, aku mesej Si Yuna tanya sebab apa jadi macam ni. Yuna ni tanya cara aku share special dorang. Aku cakaplah share kat blog dibahagian sidebar. Dengan Confident aku printscreen gambar sidebar tu. Dengan harapan mereka bagi balik duit aku. Rupa-rupanya, hampeh! Si Yuna ni cakap cara aku share special diorang salah. Special tak boleh dijadikan macam iklan. Kalau nak share kat blog korang kena tulis something berkaitan special diorang. Macam tu pulak. Redho+Pasrah jelah. Takde rezeki.

Dengan lynk[dot]com ni korang create short link menggunakan link diorang. So, sebelum direct ke link korang pengunjung perlu skip dulu laman daripada page lynk[dot]com. Setiap kunjungan korang akan terima RM100 RM0.01. Kiranya okaylah kan? Kata orang sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Setakat 2 hari "berkecimpung" dengan dunia lynk[dot]com ni aku dah dapat RM1.05. Jadi kalau korang berminat boleh buat akaun kat lynk.my

23 comments:

  1. best nii.. nak try jugak laa..

    ReplyDelete
  2. macam berbaloi je.. nice share..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah sikit sikit lama lama pasti bertambah...

    ReplyDelete
  4. macam sama ngan kes akak je 8share tu IY.. xde rezeki redha je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ros pun kena macam Ikhwan juga? Bukan ke saya tengok Ros selalu buat entri kat blog untuk specials 8share? Di mana salahnya?

      Delete
  5. Menarik. Terima kasih atas info

    ReplyDelete
  6. Serious aaa burn rm90? T_T takpe cik ikhwan gogogo!!!! sikit2 lama2 jd bukit :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi comel Qila bagi semangat! Bawa sepanduk tak tu? :)

      Delete
  7. Rugi plak amuan 8share tu ikwan..

    Minta2 dgn lynk ni menjadi..

    ReplyDelete
  8. Jom beli buku2 menarik menggunakan BB1M..
    http://indahnyapelangiku.blogspot.my/2016/03/indie-box-beli-buku-indie-bestseller.html

    ReplyDelete
  9. Ikhwan share specials tu macam mana? Letak gambar dengan link ke? Ohh maknanya kita kena tulis entri lah ye. Malaslah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. saya letak gambar kat sidebar kak farrah.. hehehe.. bila ditanya dia kata mmg kena tulis something mengenai special tu

      Delete
  10. Alhamdulillah. Akak rasa lynk ni sesuai utk Ikhwan. Memanglah bunyinya 1 sen,..tetapi once kita dah letak link,...tak payah fikir2 dah. Tak perlu nak buat entri, nak update itu ini... :)

    ReplyDelete
  11. Oh lagi satu, yang ini tak perlu risau. Amaun yang kita ada dalam akaun kita,..sahih2 milik kita. Tak de fraud ke apa2 sebab diorang akan kira unique click. So, kalau orang klik berkali2 utk satu link, tetap dikira satu. That's why kadang2 bilangan visitor tak tele dengan earned. Satu je kelemahannya,..lynk ni hanya kira visits dari Msia je :)

    ReplyDelete
  12. Peluang yg baik utk tambah pendapatan... thanks sharing... :)

    ReplyDelete
  13. Salam , maybe ni kot penyebab SS nampak iklan2 virtual tu hehehe . maybe je

    ReplyDelete
  14. 'Pertamanya terima kat kak Farrah sebab' ke nak tulis mcm ni Pertamanya terima kasih kat kak Farrah sebab

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok..hahahhaha.. typo tu sis JM..hihihih

      Delete
  15. laaaaa..salah cara rupanya..RM90 tu byk gak tp x de rezeki nak buat camno

    ReplyDelete
  16. kongsilah tutorial utk terjebak dgn link dot kom ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihihi.. InshaaAllah lepas ni kite up untuk terjebak dgn lynk dot my ni.. :)

      Delete
  17. Errrr... sy fail semua bab2 jana pndptn thru blog ni...
    huhuhuhu

    ReplyDelete