Header Ads

330,000 Pageviews Bulan Jun 2017

Assalamualaikum w.b.t


Dah lama tak menulis berkaitan performance blog Ikhwan Yusuff. Jadi malam ni nak up cite pasal pageviews blog ni untuk bulan Jun. Alhamdulillah, lepas campur adukkan banyak niche berhasil juga dapatkan ratusan ribu pageview untuk sebulan. Sebelum ni, 50,000 rasanya susah nak dapat. 

Kenapa pentingnya pageview ni? Sebenarnya depend pada blogger sendiri macam mana diorang letakkan tahap kepentingan pageview. Ada orang tak kisah, asalkan minat untuk menulis tu ada dah kira okay. Bagi aku sendiri, sebelum ni memang tak berapa cakna pasal pageview. Malas nak fikir sangat tapi pageview antara yang menjadi penyumbang untuk aku bersemangat nak berblog. Dalam masa yang sama mampu untuk menjana sedikit income bulanan. Alhamdulillah, untuk sebulan aku mampu raih RM200 kalau setiap hari ada entri/update blog nih.



Untuk June 2017, blog ni mampu kumpul 329,850 kunjugan. Satu pencapaian tertinggi buat blog aku. Sangat-sangat tak sangka. Salah satu faktor yang menjadi penyumbang adalah entri-entri pasal drama dan live streaming. Tapi, kalau up sahaja entri macam ni sebelum tentu aku mampu untuk dapat pageview macam gini, dengan bantuan page facebook sendiri angka ratusan ribu dah tercapai. Sekian


Terima kasih sudi membaca entri ini. Moga kalian dirahmati olehNya ~Ikhwan Yusuff.

4 comments:

  1. tahniah, kalau kita berusaha pasti akan beroleh kejayaan. keep it up

    ReplyDelete
  2. tahniah tahniah.. keep it up semoga makin maju jaya..
    share jugakla tip2 kejayaan ngeh3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Tce CT.. :D
      Hehehheee.. Takde tips tce.. Ni pakat post rambang je.. :D

      Delete