Cara Beli Online dan Bayar Menggunakan Kad Debit

Assalamualaikum w.b.t

Cara Beli Online dan Bayar Menggunakan Kad Debit | Sedikit perkongsian dengan korang semua. Bagaimana Cara Pembayaran menggunakan kad debit untuk belian online.Aku cari satu barang search kat lazada, 11 street, Shopee tapi  takde. Search google barang tu available kat AliExpress. Disebabkan nak sangat aku proceed je beli walaupun harga sedikit mahal. Tengok dia punya payment method, cuma bayaran melalui kad debit yang ada. Aku memang 'noob' bab kad debit sebab tak rajin guna. Rajinkan diri search Cara Menggunakan Kad Debit barulah paham cara penggunaannya. Apa yang best sekarang, bila semua bank memperkenalkan Master Card korang secara automatiknya boleh guna kad debit untuk bayar barangan online. Done ~~ Panjang mukaddimah. 

Simbol Master Card pada kad ATM

Langkah 1: Tekan button 'Buy now' nanti korang akan direct ke laman baru. Biasanya, isi dulu details korang seperti alamat, nama, dan no tel. Pastu klik 'pay now' (ataupun ayat seangkatan dengannya)



Langkah 2: Pilih card credit untuk payment method. Contoh macam gambar kat atas pilih yang first option. Tekan next. 



Langkah 3: Biasanya korang akan direct ke page macam gambar di atas. Isi Card number, Expiration, Security Code (CSC). Boleh refer gambar di bawah. 
Card Number dan Expiration date

Expiry date : 3 last digit di belakang card
Langkah 4: Tekan continue. Biasanya, korang akan dapat mesej dari bank untuk verification code. Letak code ni dan  settle. 😊😊

Cara Beli Online dan Bayar Menggunakan Kad Debit Cara Beli Online dan Bayar Menggunakan Kad Debit Reviewed by ikhwan yusuff on 12:41:00 Rating: 5

No comments: