Showing posts with label movie. Show all posts
Showing posts with label movie. Show all posts

Jun 8, 2018


Hantu Wangan

Pelumba jalanan haram Kintang Kintung sentiasa menang dalam perlumbaan di jalanan. Satu malam ketika dia sedang berlumba, dia secara tidak sengaja telah melanggar seorang gadis, menyebabkan kematian gadis itu. Ini menyebabkan dia berehat seketika daripada berlumba akibat trauma. Traumanya semakin teruk apabila dia mula mengalami gangguan paranormal.

Bahasa: Melayu
Sarikata: None
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 22 Mac 2018
Genre: Komedi / Seram
Durasi: 1 Jam 30 Minit
Pengedar: Aifa Motion Pictures
Pelakon: Achey Bocey, Nur Risteena, Ruminah Sidek
Pengarah: Ahmad Idham
Format: 2D





May 17, 2018

May 5, 2018




Tonton SuatuKala (2018) Full Movie Pada SUATUKALA, di sebuah negeri yang bernama InderaLoka, dua bangsa berkongsi hidup di atas tanah yang sama, iaitu ‘Indera’ dan ‘Loka’. Bangsa Indera mempunyai kuasa sakti dan sentiasa digeruni oleh bangsa Loka. Akibatnya Indera disisih, ditindas dan digunakan hanya untuk kepentingan Loka sahaja.
Kerana naluri Indera itu memang bencikan pada kekerasan dan naif dalam membuat keputusan, bilangan mereka semakin lama, semakin berkurangan. Ada yang ditahan, ada juga yang hilang entah ke mana.
Raja Inderaloka pula mengeluarkan titah supaya pengawal istana keluar keliling kota. Raja mahukan saki-baki orang Indera dicari dan dikumpul di istana dengan kadar segera. Namun tiada siapa yang tahu niat sebenar sang raja. Inilah cerita-cerita SUATUKALA.
Tonton SuatuKala (2018) Full Movie pada pautan di bawah: 




Tonton KL Special Force (2018) Full Movie


Tonton KL Special Force (2018) Full Movie KL Special Force merupakan sebuah filem aksi Malaysia 2018 arahan Syafiq Yusof terbitan bersama Skop Productions, Damofa Productions dan Viper Studios. Ia dibintangi oleh Rosyam NorFattah Amin dan Syamsul Yusof. Filem ini mengisahkan sekumpulan unit khas Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang berusaha untuk menjatuhkan kumpulan perompak dikenali sebagai Geng Anarkis yang merompak bank Damofa. Tonton KL Special Force (2018) Full Movie  pada pautan di bawah:








May 2, 2018

Tonton Rumah Hantu Sakit Jiwa (2018) Full Movie


SINOPSIS HANTU RUMAH SAKIT JIWA
Mengisahkan kehidupan tiga beradik yatim piatu iaitu Johan, Syafiq dan Zed yang tinggal bersama-sama di sebuah rumah peninggalan orang tua selepas ibu bapa mereka meninggal dunia akibat terlibat dalam kemalangan jalan raya.

Sejak pemergian ibu bapa mereka, bapa saudaranya Razak (Azhan Rani) yang selama ini tidak begitu mesra dengan Johan sekeluarga telah muncul dengan agenda tersirat. Razak berhajat untuk memiliki rumah kediaman tiga beradik itu.

Ketiga-tiga beradik itu kemudian terbabit dalam satu kemalangan sewaktu melakukan aktiviti lasak, terjunan bungee yang sudah dirancang oleh Razak. Apabila mereka melakukan terjunan secara serentak, tiba-tiba tali mereka terputus dan membuatkan mereka jatuh terhempas ke dalam gaung yang menyebabkan mereka koma di hospital.

Apabila tersedar, mereka terkejut apabila melihat rumah mereka kini dijadikan pusat rawatan mental. Pada masa sama, ketiga-tiganya menjadi panik apabila menyedari bahawa hanya pesakit mental sahaja boleh melihat kewujudan mereka.

Justeru, Johan dan adik-adiknya menganggap bahawa hanya pesakit mental sahaja boleh melihat mereka dan tidak bagi manusia normal. Keadaan ini secara tidak langsung memudahkan mereka bertiga menyusup masuk dan melakukan pengintipan bagi mengenal pasti apa yang sebenarnya terjadi sehinggalah mereka menemui motif di sebalik penukaran status rumah agam mereka kepada pusat rawatan mental.

Tonton Rumah hantu sakit Jiwa Full Movie pada pautan di bawah:

Tonton Rumah Hantu Sakit Jiwa (2018) Full Movie 




Apr 10, 2018




Dukun is a fictionalised tale based loosely on the high-profile case of Mona Fandey’s bizarre murder of a politician in 1993. It tells the story of Diana Dahlan who is sentenced to death after being found guilty of killing a businessman, Datuk Jefri. Dukun is a narrative account from the perspective of Diana’s lawyer Karim, whose daughter Nadia eventually becomes a victim of Diana’s unworldly affairs.

Pengarah:
Dain Iskandar Said

Penulis:
Dain Iskandar Said … Lakon layar
Huzir Sulaiman … Skrip
Dominique Hee … Idea asal

Pelakon:
Umie Aida … Diana Dahlan
Faizal Hussein … Karim
Elyana … Nadia
Adlin Aman Ramlie … Datuk Jefri Jailani
Nam Ron … ASP Talib
Sofi Jikan … Fadzil
Hasnul Rahmat …

Tonton/Download Fill Dukun Full Movie 




Mar 28, 2018


Assalamualaikum w.b.t



BADANG
TARIKH TAYANGAN: 15 Februari 2018
GENRE: Komedi / Fantasi
PELAKON: Datuk Seri Aliff Syukri, Fasha Sandha, Fauzi Nawawi, Azhari Zain & Fareez Fauzi
PENGARAH: Datuk Prof. Dr. A. Razak Mohaideen
EDARAN: Empire Film Solution Sdn. Bhd.

SINOPSIS:
Bad kehilangan ibunya, Mak Siah, yang terbunuh dalam satu kekecohan selepas gagal menyediakan wang perlindungan kepada Geng Taiko. Sebelum kematian ibunya, Mak Siah sempat bercerita mengenai kisah silam Bad bahawa beliau adalah seorang anak istimewa, hadiah kepada Mak Siah dan Pak Tam yang tidak mempunyai zuriat, dan bakal menjadi menjadi seorang yang berkuasa satu hari nanti. Mak Siah juga berpesan, menjelang usia Bad mencecah 25 tahun, Bad bakal memperoleh sedikit demi sedikit kuasa luar biasa yang menjadikan beliau berbeza daripada manusia biasa.

Pada usia Bad menyambut hari lahirnya yang ke 25 tahun, beliau menyedari kuasa-kuasa luar biasa mula berkembang di dalam dirinya apabila beliau memegang pohon buluh, Bad mempunyai kuasa ghaib, kelajuan dan kekuatan luar biasa. Sarip, teman baik Bad, melatih dan membantu Bad dalam mencapai kuasa luar biasa yang maksimum dalam dirinya. Bad mula menggunakan nama ‘Badang’ sebagai ego alter beliau. Dengan bantuan Sarip, ‘Badang’ mula muncul sebagai adiwira membantu golongan yang memerlukan termasuk mencari Geng Taiko yang menyebabkan kematian Mak Siah.
‘Badang’ mulai jatuh cinta dengan Tisha, adik tiri kepada Abang Taiko yang juga ketua kepada Geng Taiko. Akhirnya timbul dilema dalam diri ‘Badang’, sama ada beliau memilih cinta atau menuntut bela di atas kematian ibunya.
Tonton Badang (2018) Full Movie






Assalamualaikum w.b.t



Tonton Makrifat Cinta (2018) Full MovieFilem Makrifat Cinta arahan Kamal G dilhlamkan dari sebuah kisah benar tentang kesusahan hidup ditempuhi oleh Mahathir bersama keluarga sebelum menjadi seorang jutawan dengan membina sebuah aplikasi yang dijual. Kisah itu semua diterjemahkan oleh pelakon-pelakon hebat seperti Syamsul Yusof, Nora Danish, Dato’ Adi Putra, Nabila Huda, Putri Balqis dan Datuk Aznil Haji Nawawi. Filem terbitkan Dhananwoodd Films Sdn Bhd itu akan ditayangkan dipawagam seluruh negara mulai 1 Februari 2018.


TAJUK : MAKRIFAT CINTA 
Tarikh Tayangan : 1 Februari 2018
Genre : Drama
Pengarah : Kamal G
Terbitan : Dhananwoodd Films Sdn Bhd
Pelakon : Syamsul Yusof, Nora Danish, Dato’ Adi Putra, Nabila Huda, Puteri Balqis, Datuk Aznil Nawawi, Sabrina Ali



WATAK PELAKON
Syamsul Yusof sebagai Mahathir
Nora Danish sebagai Sofea
Dato’ Adi Putra sebagai Rizal
Nabila Huda sebagai Zarah
Puteri Balqis sebagai Aisha
Datuk Aznil Haji Nawawi sebagai Datuk Aznil
Sabrina Ali sebagai Cikgu Faridah

Tonton Makrifat Cinta (2018) Full Movie





Jan 21, 2018

Dec 10, 2017

Assalamualaikum w.b.t



Tonton Baby Bro Full Movie 2017 | Baby Bro menggandingkan lakonan Zizan Razak dan Shahiezy Sam sebagai pelakon utama. Tonton Baby Bro Full Movie 2017 pada pautan di bawah:

Cara tonton Baby Bro!

  1. Klik Link di bawah
  2. Tunggu 5 saat
  3. Klik Skip Ads
  4. Tonton sampai lebam



Dec 2, 2017

Assalamualaikum w.b.t

Tonton Tombiruo Full Movie 2017


Tonton Tombiruo Full Movie 2017 | Tombiruo: Bangkitnya Penunggu Rimba movie yang diadaptasi daripada Novel Tombiruo Karya Ramlee Awang Murshid. Movie ini mempertaruhkan pelakon-pelakon popular tanah air seperti Zul Arifin, Nabila Huda, Faizal Hussein, Farid kamil dan ramai lagi. Tonton Tombiruo Full Movie 2017 pada pautan di bawah:

**Link bakal diupdate 





Nov 14, 2017

Assalamualaikum w.b.t

Tonton Wanita Terindah Full Movie 2017


Tonton Wanita Terindah Full Movie 2017 | Movie yang menggandingkan pasangan popular Fattah Amin dan Fazura. Mengisahkan Fahim (Fattah Amin), seorang jurugambar di sebuah syarikat penerbitan majalah yang memiliki perwatakan yang panas baran, kurang penyabar dan degil. Namun begitu, beliau yang merupakan seorang anak tunggal begitu akrab dan menyayangi ibunya (Liza Othman), sehingga menamakan wanita itu ‘Wanita Terakhir’-nya dan tiada wanita lain yang mungkin mampu menandingi ibunya.

Mungkin kerana begitu menghargai pengorbanan ibunya selama ini yang membesarkan beliau secara bersendirian, Fahim begitu terkesan apabila ibunya membawa pulang seorang anak istimewa dari pusat jagaan yang mana ibunya berkhidmat sebagai seorang sukarelawan. Fahim tidak dapat menerima kehadiran Fikri (Adam Mika) dan mula memberontak di awal kemunculan anak ini di rumahnya.


Namun begitu, rakan sekerja Fahim yang juga merupakan seorang wartawan, Nuryn (Nur Fazura) berjaya mengubah persepsi Fahim akan Fikri dan beliau kemudiannya mula menerima anak kecil ini.Namun begitu, tatkala mereka mula meniti kebahagiaan sebagai sebuah keluarga, kecelakaan tiba-tiba menimpa keluarga ini dan Fahim kehilangan seorang insan tersayang. Bagaimanakah Fahim menerima ketentuan ini? Adakah beliau semakin memberontak sehingga melukakan hati mereka yang selama ini sentiasa berada di sisinya? Atau beliau redha dan menerima ini sebagai satu ujian dari Yang Maha Esa. Tonton Wanita Terindah Full Movie 2017 pada pautan di bawah: 



Kelasifikasi: P13
Channel:  Astro First Eksklusif 480
Tayangan: 2 November 2017
Running Time: 93 Minit
Pengedar: Red Films Sdn Bhd & FastyleAsia
Pelakon:  Fattah Amin, Nur Fazura, Liza Othman, Nik Adam Mika, Sarah Hildebrand, Samantha Kay, Ridzuan Hashim, Abu Bakar Juah





Nov 10, 2017

Assalamualaikum w.b.t

Tonton Bisik Pada Langit Full Movie 2017


Tonton Bisik Pada Langit Full Movie 2017 | Movie yang mengangkat kisah kekeluargaan. Review positif daripada para penonton yang mampu mengalirkan air mata saat menonton drama ini. Membariskan pelakonan yang mantap yang mampu menghidupkan watak seperti Jalil Hamid, Ummi Nazeera, Beto Kusyairy, Naim Daniel, Erwin Dawson dan ramai lagi. Tonton Bisik Pada Langit Full Movie 2017 pada pautan dibawah:

Untuk menonton korang kena download. Untuk streaming memang tak jadi. Pilih server di bawah. Contoh Openload --- > Then pilih download   (Pastikan adblock disable untuk seketika)


New Update :  Single Link (Bisik Pada Langit Full Movie)

550MB 
Server 1 : Uptobox 
Server 2 : Openload

1GB
Server 1: Uptobox
Server 2: Openload




Oct 25, 2017

Assalamualaikum w.b.t

Tonton Abang Long Fadil 2 Full Movie


Tonton Abang Long Fadil 2 Full Movie | Filem 2017 yang ditunggu-tunggu oleh rakyat Malaysia dimana mencetus fenomena. Filem box office dengan kutipan RM17.9 Million. Rating 7.9/10 yang dikeluarkan oleh IMDb. Membariskan pelakon seperti Zizan Razak, Wak Doyok, AC Mizal, Syamsul Yusof dan ramai lagi berjaya menawan hati penonton. Tonton Abang Long Fadil 2 Full Movie pada pautan di bawah:

Mar 14, 2017

Aug 28, 2016

Assalamualaikum w.b.t


Sinopsis Kampung Drift 

Johan seorang remaja yang mencari erti kejayaan dan kehidupan menerusi sukan drift walaupun ditentang keras oleh ayahnya. Minatnya terhadap sukan itu tidak pernah pudar dan bersama-sama kawan baiknya, Bojeng, pakciknya, Ajoi, dan saintis `gila`, Pak Idon, dia menggunakan apa sahaja cara untuk melibatkan diri dalam sukan drift selepas mendapat tahu sejarah hitam ayahnya berkait rapat dengan sukan itu. Johan bagaimanapun berdepan kesukaran apabila terlibat dalam pelbagai konflik diri, masalah cinta dan persaingan. Semua ini membawa kepada kematian orang yang disayanginya. Johan mahu mengubah sejarah dengan menggunakan mesin merentas masa untuk kembali ke masa silam.  


Tonton/Download Kampung Drift Full Movie




Mar 26, 2016


Assalamualaikum w.b.t

FILEM MUNAFIK FULL MOVIE

SINOPSIS

Adam (Syamsul Yusof) dikenali sebagai seorang ustaz yang dikurniakan ‘kelebihan’ kerana setiap pesakit yang mengalami ‘gangguan’ sering berjaya diubatinya mengikut cara perubatan Islam. Sikap merendah diri terhadap kelebihan yang ada pada dirinya itu amat disenangi oleh semua yang mengenali, terutamanya penduduk kampung di kawasan yang dia diami.

Kebahagiaan yang dikecapi Adam bersama isteri dan anaknya tidak bertahan lama selepas dia dan isterinya terlibat dalam kemalangan jalan raya yang ngeri. Isterinya meninggal dunia di tempat tragedi. Kematian isterinya, Zulaikha itu telah membunuh semua rasa dan mematahkan semangatnya untuk meneruskan tanggungjawab sebagai pengamal perubatan Islam yang sering mengubati orang-orang kampung.

Adam seakan-akan tidak boleh menerima Qada & Qadar Tuhan. Keimanannya mula rapuh, tergugat dan tidak sekuat dahulu. Adam mula murung, mengasingkan diri dari jemaah masjid dan lebih senang beribadat di rumah, ditemani anaknya Amir.

Dalam masa yang sama, Maria (Nabila Huda), salah seorang penduduk di kampung Adam mengalami gangguan jin/syaitan yang teruk sehingga ke tahap dia didiagnos oleh pakar perubatan moden dengan penyakit mental-kronik depresi (tekanan perasaan yang serius).
Apa yang sebenarnya melanda dalam kehidupan mereka berdua? Segala jawapan yang bakal terungkai semestinya mengubah seluruh kehidupan dan kekuatan iman Adam buat selama-lamanya.

STATUS VIDEO: AVAILABLE 

Sila cuba mana-mana link dibawah.



Mar 8, 2016


Assalamualaikum w.b.t

OLA BOLA FULL MOVIE [DOWNLOAD]
Sinopsis Ola Bola 

Diinspirasikan daripada kisah benar mengenai semangat juang pasukan bola sepak negara untuk bangkit daripada kekecewaan, sekaligus muncul sebagai wira negara. 

Marianne (MarianneTan), seorang wartawan telah ditugaskan untuk membuat kajian tentang pasukan bola sepak negara yang telah mencipta nama pada era 80an dahulu yang mana ketika itu nama Malaysia dalam sukan bola sepak begitu digeruni oleh pasukan lawan khasnya di rantau Asia ini. Marianne mula merasa bosan dengan kerjayanya dan membuat keputusan untuk berhijrah ke England. Sebelum dia meninggalkan negara, dia membuat keputusan untuk menyiapkan tugasannya buat kali terakhir. Namun, dia menemui suatu perkara yang ternyata mengubah hidupnya.

Mengimbau kembali ketika di awal era 80-an, pasukan bola sepak negara ketika itu berdepan dengan cabaran di mana pemain-pemainnya mempunyai perbezaan pendapat dan tidak sehaluan sehingga menyebabkan kekalahan dalam perlawanan penting. Keadaan semakin rumit apabila hampir setiap pemain mempunyai isu dan masalah masing-masing. Walau bagaimanapun, mereka hanya mempunyai satu peluang untuk beraksi di persada mata dunia. Jadi, barisan pemain harus mengetepikan hal peribadi demi mengharumkan nama negara. Ketika semangat kembali menyemarak dalam diri, pasukan negara sekali lagi diduga dengan satu cabaran yang mematahkan semangat mereka dan harapan negara.

STATUS VIDEO:  AVAILABLE!!!





Nov 3, 2015


Assalamualaikum w.b.t


Movie yang aku kongsikan dalam blog ini adalah antara movie melayu yang berada dalam list untuk ditonton. Entah bilalah dapat ke panggung. Kali ini nak share pasal love supermoon. Tengok trailer dalam best. InshaaAllah bila love supermoon ni dah available aku akan update kat sini. So stay tuned!!!

SINOPSIS LOVE SUPERMOON  


UPDATE! KLIK BUTTON DOWNLOAD UNTUK TONTON ONLINE

Filem Love Supermoon mengisahkan tentang tiga sahabat baik yang bernama Nina, Tiha dan Triz. Ketiga-tiganya suka bergosip tentang kehidupan seorang doktor yang bernama Razak. Razak pernah berkahwin dengan seorang pramugari bernama Nora tetapi jodoh tidak berpanjangan.
Razak mempunyai seorang teman baik yang bernama Solomon. Nina merupakan adik angkat kepada Solomon dan selepas itu menjadi isterinya pula.
Untuk mengetahui apa kesudahan kisah Nina, Triz dan Tiha yang mempunyai perangai agak gila-gila. Jangan lupa saksikan Filem Love Supermoon bermula esok, di pawagam berhampiran anda.



Oct 28, 2015

Assalamualaikum w.b.t


POLIS EVO FULL MOVIE DOWNLOAD

Penangan kehebatan polis evo masih dirasai. Tapi sampai sekarang masih belum berkesempatan nak tonton filem hebat ni. Nak ke panggung banyak sangat halangan. Jadi tunggu 'versi download' jelah. Tapi entah bilalah keluarnya. InshaaAllah aku akan update bila versi download ni dah available. Tunggu jelah. 

SINOPSIS POLIS EVO

POLIS EVO FULL MOVIE DOWNLOAD

UPDATE !! UNTUK TONTON ONLINE SILA TEKAN BUTTON DOWNLOAD DI ATAS!!!

Kisah Polis Evo bermula apabila seorang Inspektor narkotik terbaik di Kuala Lumpur iaitu Inspektor Khai (Shaheizy Sam) ditugaskan untuk menyiasat dan menyelesaikan kes Syabu Naga yang melibatkan operasi pengedaran dadah di Terengganu. Meskipun kes ini mempunyai kaitan dengan kes yang dikendalikan oleh Inspektor Khai sebelum ini, namun dia harus bekerjasama dengan Inspektor Sani (Zizan Razak) yang bertugas di Terengganu. Ini kerana Inspektor Sani lebih arif dengan selok-belok negeri kelahirannya itu. Walau bagaimanapun, mereka berdua mempunyai personaliti berbeza. Inspektor Khai seorang yang tegas dan sering bertindak tangkas dan ini berbeza sekali dengan Inspektor Sani, yang lebih mengikut prosedur dan protokol. Ketidakserasian itu membuatkan misi mereka hampir gagal. Segalanya berubah apabila ketua penjenayah, Izrail mula melibatkan keluarga Inspektor Sani dalam kes ini. Inspektor Khai dan Inspektor Sani kini sedar mereka perlu belajar bekerjasama bagi menyelesaikan misi mereka. Berjayakah mereka melumpuhkan operasi pengedaran dadah tersebut? Dan apakah pengorbanan Inspektor Sani untuk menyelamatkan keluarganya?