Resepi Biskut Almond London Sedap dan Gebu


BAHAN-BAHAN YANG DIPERLUKAN
250g mentega
125g gula halus
1 biji telur
1 sudu teh esen vanila
50g serbuk badam (optional)
200g tepung jagung - ayak
300g tepung gandum - ayak
1 sudu besar tepung beras - ayak
1 sudu teh baking powder - ayak
200g kacang badam (digoreng tanpa minyak)
50g badam cincang untuk hiasan
+/- 700g cokelat compound


CARA PENYEDIAAN
  1. Pukul mentega dan gula halus sehingga kembang. Masukkan esen vanila dan pukul lagi. Masukkan serbuk badam dan kacau.
  2. Masukkan tepung yang telah diayak tadi,gaul rata.
  3. Bentukkan doh bulat-bulat kecil/lonjong dan masukkan kacang di dalamnya.
  4. Letakkan di atas dulang pembakar yang telah dilenserkan sedikit mentega.
  5. Bakar pada suhu 180'C selama 20 minit.
  6. Cairkan coklat dengan kaedah doubel-boiler.Celupkan biskut tadi dan letak dalam kertas cawan.
  7. Taburkan badam cincang di atasnya.Biarkan ia kering. Siap disimpan.
Resepi Biskut Almond London Sedap dan Gebu Resepi Biskut Almond London Sedap dan Gebu Reviewed by Jejari Menaip on 4:18:00 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.