[Biskut Raya] Resepi Swiss Tart Strawberry Rangup dan Sedap | Raya bakal menjelma lagi. Pelbagai aneka bsikut raya yang dapat dibuat untuk memeriahkan sambutan aidifitri yang menjelma. Berikut dikongsikan [Biskut Raya] Resepi Swiss Tart Strawberry Rangup dan Sedap untuk anda semua. Selamat mencuba!
BAHAN-BAHAN
💥 250gm butter
💥 1/2 cawan gula aising
💥 1 1/2 cawan tepung gandum
💥 1 1/2 cawan tepung jagung
💥 1/2 cawan cornflakes(blend hingga halus)
💥 1 sudu teh esen vanila
💥 1/2 cawan coklat rice
💥 250gm butter
💥 1/2 cawan gula aising
💥 1 1/2 cawan tepung gandum
💥 1 1/2 cawan tepung jagung
💥 1/2 cawan cornflakes(blend hingga halus)
💥 1 sudu teh esen vanila
💥 1/2 cawan coklat rice
Cara-Cara Penyediaan
👉 Satukan butter, gula aising dengan esen vanila dan kacau sebati
👉Masukkan cornflakes hancur. Diikuti dengan tepung gandum dan tepung jagung. Gaul sebati dan masukkan coklat rice. Gaul sebati.
👉Guna acuan/noozle hias kek (Kod 1M) atau guna acuan semperit pun boleh
👉 Isi filling strawberry dalam piping bag. Gunting dibawahnya. Dan isikan filling tadi di ruang tengah biskut.
👉Bakar selama 20minit @ hingga masak. Guna api atas bawah. Suhu 180c..suhu ni kena ikut oven masing-masing..
👉 Satukan butter, gula aising dengan esen vanila dan kacau sebati
👉Masukkan cornflakes hancur. Diikuti dengan tepung gandum dan tepung jagung. Gaul sebati dan masukkan coklat rice. Gaul sebati.
👉Guna acuan/noozle hias kek (Kod 1M) atau guna acuan semperit pun boleh
👉 Isi filling strawberry dalam piping bag. Gunting dibawahnya. Dan isikan filling tadi di ruang tengah biskut.
👉Bakar selama 20minit @ hingga masak. Guna api atas bawah. Suhu 180c..suhu ni kena ikut oven masing-masing..
[Biskut Raya] Resepi Swiss Tart Strawberry Rangup dan Sedap
Reviewed by Jejari Menaip
on
2:50:00 PM
Rating:
cantik sungguh hasilnya
ReplyDelete