[Biskut Raya] Resepi Biskut Florentine Rangup | Raya bakal menjelma lagi. Pelbagai aneka bsikut raya yang dapat dibuat untuk memeriahkan sambutan aidifitri yang menjelma. Berikut dikongsikan [Biskut Raya] Resepi Biskut Florentine Rangup untuk anda semua. Selamat mencuba!
BAHAN-BAHAN A
💥 500 g tepung florentine
💥500 g almond flakes
💥200 g biji labu
💥 200 g biji bunga matahari
💥 20 g bijan hitam
💥 500 g tepung florentine
💥500 g almond flakes
💥200 g biji labu
💥 200 g biji bunga matahari
💥 20 g bijan hitam
Cara-Cara Penyediaan
👉 Bakar kekacang selama 5 minit. Sejukkan sebentar.
👉Masukkan semua kekacang dan gaul sebati.
👉 Masukkan tepung florentine dan gaul semuanya sehingga sebati .
👉 Sudukan ke dalam cawan kertas yang nipis (sekadar menutupi dasar).
👉 Bakar pada suhu 160°C selama 10-15 minit.
👉 Keluarkan dan biarkan sejuk.
👉 Simpan dalam bekas kedap udara.
👉 Bakar kekacang selama 5 minit. Sejukkan sebentar.
👉Masukkan semua kekacang dan gaul sebati.
👉 Masukkan tepung florentine dan gaul semuanya sehingga sebati .
👉 Sudukan ke dalam cawan kertas yang nipis (sekadar menutupi dasar).
👉 Bakar pada suhu 160°C selama 10-15 minit.
👉 Keluarkan dan biarkan sejuk.
👉 Simpan dalam bekas kedap udara.
[Biskut Raya] Resepi Biskut Florentine Rangup
Reviewed by Jejari Menaip
on
10:15:00 AM
Rating:
No comments: