[Biskut Raya] Resepi Tart Nenas Keju | Raya bakal menjelma lagi. Pelbagai aneka bsikut raya yang dapat dibuat untuk memeriahkan sambutan aidifitri yang menjelma. Berikut dikongsikan [Biskut Raya] Resepi Tart Nenas Keju untuk anda semua. Selamat mencuba!
Resepi asal: Tart Nenas Keju Chef Khairi Mansor
Resepi asal: Tart Nenas Keju Chef Khairi Mansor
BAHAN-BAHAN
700 gr tepung gandum
100 gr gula halus
4 butir kuning telur
4 sdm susu tepung
500 gr butter
100 gr keju (parut)
Isian : jem nanas
Sapuan :
4 butir kuning telur
1 sdm minyak goreng
1 sdt susu kental manis
700 gr tepung gandum
100 gr gula halus
4 butir kuning telur
4 sdm susu tepung
500 gr butter
100 gr keju (parut)
Isian : jem nanas
Sapuan :
4 butir kuning telur
1 sdm minyak goreng
1 sdt susu kental manis
Cara-Cara Penyediaan
👉 Pukul butter , kuning telur & gula halus, mix speed rendah sebentar saja asal tercampur rata.
👉 Masukkan tepung & susu tepung, sedikit demi sedikit, sampai adonan kalis & boleh di bentuk (uli guna spatula).
👉 Tambahkan keju parut, uli rata.
👉 Bentuk adonan sesuai selera.
👉 Atur dalam loyang yang sudah disapu margarine.
👉 Bakar 30 minit, keluarkan lalu sapu kuning telur & taburi keju parut.
👉 Bakar lagi selama 15 minit/ sampai perang & masak.
👉 Pukul butter , kuning telur & gula halus, mix speed rendah sebentar saja asal tercampur rata.
👉 Masukkan tepung & susu tepung, sedikit demi sedikit, sampai adonan kalis & boleh di bentuk (uli guna spatula).
👉 Tambahkan keju parut, uli rata.
👉 Bentuk adonan sesuai selera.
👉 Atur dalam loyang yang sudah disapu margarine.
👉 Bakar 30 minit, keluarkan lalu sapu kuning telur & taburi keju parut.
👉 Bakar lagi selama 15 minit/ sampai perang & masak.
[Biskut Raya] Resepi Tart Nenas Keju
Reviewed by Jejari Menaip
on
10:15:00 PM
Rating:
![[Biskut Raya] Resepi Tart Nenas Keju](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6UmuSAIv1kfPsOp25v-OLfDaX463FabU5oRpb8B09EhQ5s4HQW1KKAbw_-GS90qkhqFR6-xUOwjbiCqJP2ouf7pISttpNj7WBrkAKoS19ALN9ew7cA11ccDlLaWtc2TR7XICvOYH7vDfU/s72-c/82983104_2603157189959654_5019681261275316224_o.jpg)
No comments: