Bahan-bahannya :
250g butter
150g gula icing
1 biji kuning telur
250g tepung red rose (tepung biskut)
150g tepung kastad
30g tepung jagung
1 sudu teh essen vanila
Manik gula sebagai hiasan
250g butter
150g gula icing
1 biji kuning telur
250g tepung red rose (tepung biskut)
150g tepung kastad
30g tepung jagung
1 sudu teh essen vanila
Manik gula sebagai hiasan
Cara Membuatnya :
- Ayak tepung red rose. tepung kastad dan tepung jagung dan ketepikan
- Pukul mentega dan gula hingga sebati.
- Masukkan telur dan essen vanila dan terus pukul sehingga begaul sempurna.
- Kemudian masukkan dahulu tepung kastad bersama tepung jagung yang telah diayak dan sebatikan.
- Kemudian masukkan pula tepung biskut sedikit demi sedikit dan terus menguli sehingga adunan menjadi doh yang lembut dan tidak melekat dijari.
- Panaskan oven pada suhu 170'C
- Sediakan dulang pembakar dan griskan dengan butter.
- Masukkan doh kedalam acuan semperit dan tekan keatas loyang
- Buat dalam 2.5 cm panjang and hiaskan dengan manik gula
- Bakar dalam oven dengan suhu 170'C selama 15 minit
Resepi Biskut Semperit Gebu
Reviewed by Jejari Menaip
on
3:40:00 PM
Rating:
No comments: