[Biskut Raya] Resepi Biskut Almond London Gebu dan Sedap | Raya bakal menjelma lagi. Pelbagai aneka bsikut raya yang dapat dibuat untuk memeriahkan sambutan aidifitri yang menjelma. Berikut dikongsikan [Biskut Raya] Resepi Biskut Almond London Gebu dan Sedap untuk anda semua. Selamat mencuba!
BAHAN-BAHAN A
💥 1 cawan butter cup
💥 3/4 cawan gula aising
💥 1 biji kuning telur
💥 1 sudu teh esen vanilla
BAHAN-BAHAN B
💥 2 1/2 cawan tepung gandum
💥 1/2 cawan tepung jagung
💥 1 sudu makan tepung beras
💥 1 sudu teh serbuk penaik
💥 3 sudu makan serbuk badam
BAHAN-BAHAN C
💥 2-3 cawan coklat masakan (cairkan - kaedah double boiler)
💥 Kacang badam
💥 1 cawan butter cup
💥 3/4 cawan gula aising
💥 1 biji kuning telur
💥 1 sudu teh esen vanilla
BAHAN-BAHAN B
💥 2 1/2 cawan tepung gandum
💥 1/2 cawan tepung jagung
💥 1 sudu makan tepung beras
💥 1 sudu teh serbuk penaik
💥 3 sudu makan serbuk badam
BAHAN-BAHAN C
💥 2-3 cawan coklat masakan (cairkan - kaedah double boiler)
💥 Kacang badam
Cara-Cara Penyediaan
👉 Campurkan Bahan A dan gaul sebati. Masukkan Bahan B sedikit demi sedikit sambil menguli sampai doh tidak melekat di tangan. *** Kalau lembik tambahkan tepung dan jika keras tambahkan mentega secukupnya
👉 Bentukan doh menjadi bunjur dan masukan badam dan susun di atas dulang pembakar
👉Bakar selama 25 minit pada suhu 170 degree celcius. *Ikut oven masing-masing
👉 Sejukkan biskut yang telah masak. Kemudian celupkan ke dalam coklat yang dicairkan.
👉Letak biskut di dalam bekas kertas dan taburkan kepingan badam halus ke atas biskut. Siap selamat mencuba
👉 Campurkan Bahan A dan gaul sebati. Masukkan Bahan B sedikit demi sedikit sambil menguli sampai doh tidak melekat di tangan. *** Kalau lembik tambahkan tepung dan jika keras tambahkan mentega secukupnya
👉 Bentukan doh menjadi bunjur dan masukan badam dan susun di atas dulang pembakar
👉Bakar selama 25 minit pada suhu 170 degree celcius. *Ikut oven masing-masing
👉 Sejukkan biskut yang telah masak. Kemudian celupkan ke dalam coklat yang dicairkan.
👉Letak biskut di dalam bekas kertas dan taburkan kepingan badam halus ke atas biskut. Siap selamat mencuba
[Biskut Raya] Resepi Biskut Almond London Gebu dan Sedap
Reviewed by Jejari Menaip
on
9:59:00 PM
Rating:
No comments: