[Biskut Raya] Resepi Tart Cadbury Versi Mudah dan Sedap | Raya bakal menjelma lagi. Pelbagai aneka bsikut raya yang dapat dibuat untuk memeriahkan sambutan aidifitri yang menjelma. Berikut dikongsikan [Biskut Raya] Resepi Tart Cadbury Versi Mudah dan Sedap untuk anda semua. Selamat mencuba!
BAHAN-BAHAN A
💥 250g mentega
💥 2 sudu besar gula aising
💥 1 sudu besar minyak sapi *optional
💥 2 sudu besar susu tepung
💥 1 bji kuning telur
💥 3 sudu besar tepung jagung
💥 2 sudu besar tepung kastard
💥 1 sudu kecil esen vanila
💥 3 cawan tepung gandum
BAHAN INTI
💥 Bar coklat Cadbury
💥 250g mentega
💥 2 sudu besar gula aising
💥 1 sudu besar minyak sapi *optional
💥 2 sudu besar susu tepung
💥 1 bji kuning telur
💥 3 sudu besar tepung jagung
💥 2 sudu besar tepung kastard
💥 1 sudu kecil esen vanila
💥 3 cawan tepung gandum
BAHAN INTI
💥 Bar coklat Cadbury
Cara-Cara Penyediaan
👉 Pukul perlahan minyak, gula, minyak sapi, esen vanila dan kuning telur hingga sebati.
👉 Ayakkan semua tepung dan susu tepung.
👉Masukkan ke dalam bahan A sedikit demi sedikit hingga menjadi doh yang lembut.
👉 Bentukan kulit tart mengikut kesukaan.
👉Letakkan bar coklat di tengah tat dan lipat dua tart tersebut.
👉 Sapukan kuning telur dan setitik pewarna kuning di bahagian atas tart.
👉 Bakar pada suhu 160°C selama 20-25 minit menggunakan api atas bawah.
👉 Pukul perlahan minyak, gula, minyak sapi, esen vanila dan kuning telur hingga sebati.
👉 Ayakkan semua tepung dan susu tepung.
👉Masukkan ke dalam bahan A sedikit demi sedikit hingga menjadi doh yang lembut.
👉 Bentukan kulit tart mengikut kesukaan.
👉Letakkan bar coklat di tengah tat dan lipat dua tart tersebut.
👉 Sapukan kuning telur dan setitik pewarna kuning di bahagian atas tart.
👉 Bakar pada suhu 160°C selama 20-25 minit menggunakan api atas bawah.
[Biskut Raya] Resepi Tart Cadbury Versi Mudah dan Sedap
Reviewed by Jejari Menaip
on
10:09:00 PM
Rating:
No comments: