Baca Online Novel Ku Akad Kau Dengan Bismillah Karya Wawa Akil [Bab 1 - Bab 7]

 


Baca Online Novel Ku Akad Kau Dengan Bismillah Karya Wawa Akil [Bab 1 - Bab 7] | Novel yang bakal diadaptasi ke Drama menerusi slot Akasia TV3. Novel Ku Akad Kau Dengan Bismillah ditulis oleh Wawa Akil. Berikut adalah Sinopsis Novel Ku Akad kau Dengan Bismillah:

Menjadi seorang Hannah atau Raisya Hannah Abdul Halim bukan mudah. Maruahnya luruh sekelip mata. Di sampingnya, lelaki tidak dikenali tanpa sehelai benang melilit tubuhnya.

Apa dayanya tika itu. Hanya tangisan mengiringi. Hatinya lumat, jiwanya hancur. Maruahnya tercemar. Kerana peristiwa itu dia nekad membawa diri. Meninggalkan segala yang disayangi di bumi bertuah.

Menjadi Luth Mikail juga bukannya mudah. Gadis itu tidak dikenali tetapi gadis itu terjerat dengan musuh perniagaannya. Tatkala dia bangun pagi itu semuanya musnah. Reputasi dirinya hancur dek khianat dan benci.

Lima tahun dia mencari gadis itu. Mengusung bersama penyesalan yang bukan sedikit. Kerana dia, gadis tak berdosa menjadi mangsa. Kerana dia juga seluruh hidup gadis itu musnah dan kerana gadis itu juga dia berubah.

Pertemuan yang tidak diduga membuatkan jiwa Luth Mikail yang mati selama ini hidup kembali. Mereka disatukan tetapi lelaki itu tahu jiwa wanita bernama Raisya Hannah sudah lama mati.

“Abang mohon maaf atas semua kesalahan abang selama ini. Abang mengambil setiap kesalahan abang itu sebagai hukuman untuk abang,” – Luth Mikail

“Awak ingat senang-senang untuk saya maafkan awak? Lima tahun saya membenci diri sendiri. Jijik dengan tubuh sendiri. Walaupun dicuci dan dibilas dengan berbaldi-baldi air belum tentu mampu menghilangkan kekotoran itu,” – Hannah

Bagaimana kesudahan cerita mereka. Mampukah Luth Mikail melenturkan kebencian si isteri dan mampukah Hannah berterusan membenci suami sendiri. Mampukah mahligai itu bertahan? Semua itu terjawab dalam Ku Akad Kau Dengan Bismillah.

Harga Novel Ku Akad Kau Dengan Bismillah - RM35
Postage - RM8 (SM)/ RM12 (SS)
Harga Ebook Ku Akad Kau Dengan Bismillah - RM25
Berminat untuk dapatkan novel/Ebook ini boleh wasap ke
http://www.wasap.my/+60148133825/Sabarlahduhaihati
Baca Online Novel Ku Akad Kau Dengan Bismillah
Baca Online Novel Ku Akad Kau Dengan Bismillah Karya Wawa Akil [Bab 1 - Bab 7] Baca Online Novel Ku Akad Kau Dengan Bismillah Karya Wawa Akil [Bab 1 - Bab 7] Reviewed by Jejari Menaip on 9:05:00 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.